Foto: Therése Wadstedt/P4 Sjuhärad

Hot mot skola i Herrljunga – dörrarna låstes

Uppdaterad
Publicerad

Polisen ryckte på tisdagsmorgonen ut till Altorpsskolan i Herrljunga efter att någon form av hot framförts till skolan. Dörrarna till skolan låstes.

Enligt Alingsås tidning var det skolans rektor som larmade polisen och beslutade att låsa skolans dörrar.

– Det är lugnt på skolan, men det är så klart en allvarlig situation. Det är ett polisiärt ärende. Lektioner hålls, även om folk inte går in och ut ur skolan, sa Leonard Abrahamsson, rektor på Altorpskolan till tidningen, på förmiddagen.

Olaga hot

Hoten ska inte ha skett på skolan.

– Det ska ha kommit någon sorts video på sociala medier som ska ha uppfattats som något slags hot, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen.

En pojke som har en koppling till skolan har omhändertagits och misstänks nu för grovt olaga hot.

Skolan öppen

Skolan var låst för in- och utpassering under  några timmar men strax efter lunch öppnades dörrarna upp igen. Polisen kommer att vara på plats under dagen.

– Vi är där nu främst i ett trygghetsförebyggande syfte, om man har frågor eller tankar så kan man vända sig till oss, säger Peter Adlersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.