”När patrullen kommer dit, springer han emot dem med kniv och då avlossar polisen skott som träffar i benet”, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson . Foto: Läsarbild

Hotade med kniv – sköts av polis

Uppdaterad
Publicerad

En man skadades allvarligt efter att ha skjutits av polis i Högsbo sent på fredagskvällen. Enligt polisen sprang mannen emot dem med en kniv i handen.

Larmet kom till polisen klockan 21.25 på fredagskvällen. En hotfull man, iklädd bara kalsonger och skjorta,skulle enligt larmet finnas i Högsbo i Göteborg.

– Vi får samtal från fler olika personer som sa att han upprädde hotfullt med kniv, säger polisens presstalesperson Tommy Nyman.

– När patrullen kommer dit, springer han emot dem med kniv och då avlossar polisen skott som träffar i benet.

”Hörde skotten”

Mannen, som av ögonvittnen beskrivs vara i övre medelåldern, skadades allvarligt och fördes till sjukhus med ambulans.

– Vi satt i soffan och hörde skotten. Sedan hörde vi sirener direkt efteråt och gick till fönstret. Då såg vi hur polisen tog sig fram till mannen och övermannade honom och började ge vård, säger ett vittne.

Den skjutne mannen misstänks för mord- alternativ dråpförsök. Polisen har dessutom gjort en anmälan till åklagare knuten till avdelningen för särskilda utredningar (SU), eftersom mannen skadades vid polisingripandet. Det är oklart varför mannen gick runt med kniven.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.