Foto: TT

Hotfull flygpassagerare gripen på Landvetter

Uppdaterad
Publicerad

En svensk medborgare  i 40-årsåldern greps på Landvetter på söndagskvällen, misstänkt för att ha hotat kabinpersonalen under resan från Albanien till Sverige.

Mannen ska under resan från Skopje både ha betett sig ordningsstörande och hotat kabinpersonalen.

– Strax före landning, efter 21 någon gång, kontaktade personalen polisen och vi mötte upp planet som taxade in till gaten som vanligt. På plats kunde vi gripa mannen, säger polisens vakthavande befäl Andreas Odén.

Tog en timme

Det är oklart om gripandet skedde på planet eller i samband med avstigning. Men det tog nästan en timme från det att planet landat klockan 21.22 tills mannen greps 22.15.

– Det är kapten som bestämmer på planet. Utan att veta kan det ju vara så att man släppt av alla andra passagerare först. Men jag vet inte, säger Andreas Odén.

Fortsatt misstänkt

Mannen fördes till polishuset, där ett första förhör hölls. Brottsmisstanken var olaga hot och brott mot luftfartslagen. Åklagare beslutade senare att mannen inte skulle anhållas utan försättas på fri fot. Han är dock fortsatt misstänkt.

– Att han släpptes säger kanske lite om hur man ser på allvaret i det hela. Dessutom rör det sig om en person som bor här och har svenskt personnummer, och då föreligger inte lika starka skäl att låta folk bli kvar i finkan. Så han är en fri man, säger Andreas Odén.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer