Här grips den 39-åriga kvinnan på Coop Bäckebol. Foto: Polisens förundersökning

Dom mot kvinna som rövade bort bebis står fast

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna som stal en barnvagn med en bebis dömdes av Göteborgs tingsrätt till två års fängelse för bland annat olaga frihetsberövande. Hovrätten väljer att inte ändra domen.

Det var den 22 januari som kvinnan stal en barnvagn som stod parkerad utanför en förskola på Hisingen. I vagnen låg en sex månader gammal flicka. Flickan hittades två timmar senare, välbehållen, i sin vagn på en parkering utanför ett köpcentrum. Kvinnan dömdes av Göteborgs tingsrätt till två års fängelse för bland annat olaga frihetsberövande.

Kvinnan överklagade tingrättens dom och menade att hovrätten skulle ”frikänna henne från ansvar för olaga frihetsberövande”, då hennes avsikt inte var att ta barnet. Kvinnan ville även befrias från skadeståndet på 12 000 kronor. Men hovrätten väljer nu att fastställa tingsrättens dom.

Under rättegången berättade kvinnan att hon var påverkad av droger och alkohol och inte förstod att det låg ett barn i vagnen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna förde bort bebis i Göteborg

Mer i ämnet