Oliver Westberg och Maria Lindén är taggade – trots regnet. Foto: SVT

Humöret på topp – trots ösregnet

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll gör Håkan Hellström sin sista spelning på Ullevi – i alla fall för i år. Och även om vädret under lördagen kunde varit bättre, så var fansen taggade.

Håkan Hellströms turné Rullande Åska har under sommaren besökt flera svenska städer och under veckan avslutas turnén hemma i Göteborg. Inför den sista spelningen var det passande nog, med tanke på turnéns namn, gråa skyar som låg över Ullevi.

Men trots en blöt väderlek höll fansen humöret uppe inför kvällens stora tillställning. En av dem var Stina Andersson, som köat utanför arenan sedan i torsdags.

– Regnponchon är min bästa vän för tillfället, säger Stina Andersson och fortsätter:

– Det är viktigt att hålla uppe humöret och peppa varandra, säger hon.

”Ungdomarna har örnkoll på vädret”

En bit fram vid staketet stod Ann Having tillsammans med sin man och två barn. Barnen har köat sedan i måndags, själv anslöt hon i går eftermiddag.

– Jag har aldrig sett så många ungdomar titta på väderleksrapporten. Det brukar vara vi åldringar som gör det, men i dag har ungdomarna örnkoll på vädret, säger Ann Having.

Hur håller man moralen uppe i det här vädret?

– Man pratar, är glad och peppar varandra. Alla här är trevliga och hjälpsamma så jag tycker inte det är någon större fara, säger hon.

Vädret kan inte hålla fansen borta

Några andra som trotsat regnet under lördagen var vännerna Oliver Westberg och Maria Lindén. De kom till arenan tidigt på lördagsmorgonen.

– Vi har köat sedan klockan fyra i natt, så det är ett bra tag. Man har inte sovit så mycket, säger Oliver Westberg.

Det är ju lite tråkigt väder idag, finns det någon risk att det påverkar konserten?

– Det påverkar inte upplevelsen. Håkan är lika bra ändå, säger Oliver Westberg och kompisen Maria Lindén fyller i:

– Det är lite kallt och så, men när man väl kommer in så blir det bättre, säger hon.

Solen tittade fram

Men efter en regnig för- och eftermiddag avtog regnet framåt kvällen och solen tittade fram genom molnen. Och när Håkan Hellström väl klev upp på scenen, gjorde han det under en näst intill klarblå himmel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.