Hunden ”Mimi” fick i sig spik när hon åt en korvbit som låg slängd i gräset. Foto: Privat/SVT

Hunden Mimi åt korv med spik i – fick akutopereras

Uppdaterad
Publicerad

När Hanna Javinder vände bort blicken för en sekund kom hennes hund Mimi över en läskande bit korv på promenaden. Men korven skulle visa innehålla sig spik och Mimi fick akutopereras. Nu varnar hon andra hundägare för upptäckten.

– Det var tur att det fanns bitar kvar annars hade jag aldrig fattat att hon fått i sig spik, säger Hanna Javinder.

I klippet får du höra ägaren Hanna Javinder berätta om den traumatiska upplevelsen.

Det som skulle bli en trevlig promenad efter jobbet blev istället en dramatisk helg på djursjukhuset. Hanna Javinder skulle ta en runda med hunden Mimi runt området i Härlanda tjärn i Göteborg, men hann inte gå speciellt långt förän hon upptäckte att Mimi kommit över något olämpligt.

– Jag gick tillbaka för att se vad hon fått i sig och då låg det en korvbit kvar med spikar i, säger hon.

Två nätter hos veterinären

Det blev akutbesök på Djursjukhuset Blå Stjärnan där det snabbt konstaterades att spikarna var för stora för att kräkas upp. Istället försökte man få ut spikarna med endoskopi som misslyckades. Det hela ledde till att Mimi fick opereras, vilket gjorde henne väldigt medtagen. Efter två nätter fick hon dock komma hem igen.

– Man blev ju mer orolig eftersom vi fick dåliga besked hela tiden, men det var ju tur att jag såg att den där så hon inte gick längre, då vet man inte vad för skador det hade gett på mage och tarm, säger Hanna Javinder.

Efter händelsen delade Hanna Javinder en bild på korven på sociala medier för att varna andra hundägare.

I klippet nedan berättar Veterinären Madeleine Moureau hur du kan agera om du ser att din hund äter någonting den inte ska.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.