Djursjukhus slår larm – spik stoppas i korvar

Publicerad

Någon illasinnad människa preparerar korv med spikar och lägger ut för att skada hundar i Göteborg. Nu slår djursjukhuset Blå stjärnan larm.

– Det är ju väldigt tråkigt, de senaste dagarna har vi fått in två hundar som har behövt öppnas för att de har ätit korvar med spik i, säger Björn Åblad, klinikveterinär på Blå stjärnan, till Göteborgs-Posten.

Östra Göteborg drabbat

En av de drabbade var ute och promenerade vid Härlanda tjärn när hennes hund hittade en preparerad korvbit. Ägaren hann inte stoppa hunden från att tugga i sig korven.

– Då visste jag inte vad hon hade fått i sig, men det visade sig på röntgen att hon hade fyra spikar i magen, säger ägaren till GP.

De senaste händelserna har skett i de östra delarna av Göteborg. Enligt Björn Åblad är fenomenet återkommande i Göteborgsområdet.

– Det är ju tyvärr så att vi med jämna mellanrum ser det lokalt i vissa områden, att det är någon individ som placerar ut preparerade korvbitar, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.