Foto: SVT

Hundratals tågar till stöd för Chiles demonstranter

Uppdaterad
Publicerad

Mellan 300 och 400 personer demonstrerade under lördagen i centrala Göteborg för att visa sitt stöd med de omfattande demonstrationerna i Chile.

Protesterna i Chile, mot höga levnadskostnader och den sittande presidenten Sebastián Piñera, har spridit sig utanför landets gränser.

– Det händer förskräckliga grejer i Chile just nu.  Vi har undantagstillstånd och militär på gatan.  Chile är nästan i krig. Det känns nästan som 1973 när det var en militärkupp i landet, säger Janett Mendoza, demonstrationens arrangör.

I Göteborg anordnades en demonstration under lördagsförmiddagen där mellan 300 och 400 deltagare visade sitt stöd för Chiles demonstranter.

– Det är ett farligt läge och på flera ställen i världen och på många ställen i världen pågår just nu demonstrationer för Chiles folk, säger arrangören Janett Mendoza.

Höll tyst minut

Deltagarna skanderade ”Tillsammans säger vi Piñera avgå!” på spanska när de tågade mot Gustav Adolfs torg.

När de kom fram till torget hölls även en tyst minut för de chilenare som förlorat livet under protesterna.

– Det viktigast är att upplysa folk vad som pågår i Chile just nu, säger arrangören Janett Mendoza.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer