SVT:s meteorolog Jannicke Geitskaret säger att solchanserna i påsk ser lovande ut. Foto: TT/SVT

Så blir påskvädret i Västsverige

Uppdaterad
Publicerad

Flera centimeter snö var det många som vaknade upp till imorse. Men det finns hopp.

– Det ser ut att bli ganska mycket sol i Västsverige i påsk, säger SVT:s meteorolog Jannicke Geitskaret.

Halkolyckor, många larm om avåkningar, inställda tåg och snö. Tisdagen bjöd på överraskningar för de som försökte ta sig till jobbet under tisdagen. Kallt? Ja, faktiskt kallare än vanligt.

– Vi lägger ett snart ovanligt kallt mars bakom oss, säger Jannicke Geitskaret som är meteorolog på SVT.

Hur blir påskvädret?

– Jag skulle vilja säga att det ser lovande ut. Skåne och eventuellt Halland kan få snö som kommer söderifrån, men det ovädret ser inte ut att orka upp till er. I Västsverige väntas det bli en solig påsk. Inga varma temperaturer, men heller inte någon snö.

Tecken på att vår är på väg

Långfredagen och lördagen, alltså påskafton ser ut att bli lugna dagar, rent vädermässigt. Det väntas plusgrader under dagtid och minus nattetid. Trots dagens väder menar SVT:s meteorolog att det finns tecken på att våren är på väg. Kylan väntas hålla till sig i ett par veckor till, men i mitten av april kan våren göra sitt intåg.

– Än så länge måste vi förbereda oss på så kallat aprilväder. Allt kan fortfarande hända. När man kommer till mitten av april brukar det släppa ordentligt och bli varmare, säger Jannicke Geitskaret.

När vågar man sätta ut påskplanteringarna?

– Dagtid går det bra, men är det frostkänsliga blommor så skulle jag rekommendera att man bär in krukorna på natten ett tag till. En köldknapp kan komma utan att man är förberedd på det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.