Mölndalsbon Eva Gustavsson blev änka efter nästan 50 års äktenskap. Efter två år blev ett husbilsköp räddningen ur sorgen. Första året reste hon genom åtta länder i Europa. Foto: SVT

Husbilen räddade Eva från sorgen: ”Det sa klick”

Uppdaterad
Publicerad

När Eva Gustavsson blev änka efter nästan femtio års äktenskap tog sorgen över hennes liv. Då tog hon ett beslut om att testa något som för henne var helt nytt – att köpa och köra runt i en husbil.

Mölndalsbon Eva Gustavsson miste sin man i cancer år 2013 och livet vändes upp och ned. De hade varit gifta i 49 år och hade många planer för vad de skulle göra när de gått i pension. Efter ett par år av sorg och ensamhet så kände Eva ett behov av att ta tag i sitt liv.

– Jag tänkte att antingen så dör jag eller så gör jag något vettigt av resten. Jag hade också lovat min man att leva och inte bara överleva, säger Eva Gustavsson.

Mässa som förändrade livet

Hon besökte en mässa 2015 bara för att köpa lite nya kuddar till sin husvagn som hon hade uppställd på Tjörn. Men det blev inte bara kuddar hon fick med sig därifrån.

– Det sa verkligen klick när jag såg den. Jag tyckte den här husbilen var så annorlunda mot alla andra som fanns där på mässan.

Reste genom åtta länder

Redan första året var hon ute och reste i Europa i sju månader och under den tiden avverkades åtta länder. Och med som resesällskap har hon dvärgpudeln Tomson. Han har tagit över platsen efter sin avlidne pappa Tom som var med på alla resor under de första åren.

– Förutom nu under pandemin har det blivit cirka 200 nätter per år som jag bor i husbilen. Det är en frihet och en glädje och jag sjunger ofta när jag kör.

Hör Eva berätta om husvagnslivet i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.