En 55-årig kvinna skrattade för högt. Hennes hyresvärd sa upp hennes hyresavtal.

Hyresgäst skrattade – blev uppsagd

Uppdaterad
Publicerad

Grannens störde sig på att den 55-åriga kvinnan på våningen ovanför skrattade och hade trevligt med vänner. Värden sade upp kvinnan men Hyresnämnden sade nej.

Det var för drygt ett och ett halvt år sedan som den 55-åriga kvinnan flyttade till lägenheten i Göteborg och klagomålen började strömma in, skriver tidningen Hem och Hyra.

Paret som bodde under kvinnan störde sig på högljudda skratt och röster från sin nya granne. Paret ska själva ha knackat på hos kvinnan vid flera tillfällen och meddelat att hon störde. 

Vid ett tillfälle ska kvinnan själv tappat kontrollen när de knackat på och hotat att polisanmäla grannparet.

Tas upp i hovrätten

Förra sommaren valde hyresvärden att säga upp hyresavtalet. Värden hävdade att det sedan tidigare funnits flera andra anmälningar mot kvinnan från andra hyresgäster. Den 55-åriga kvinnan har i sin tur hävdat att hon känner sig trakasserad av värden.

Enligt egen utsago ska hon bland annat ha beskyllts för att ha hyresskulder och för att kasta ut öronproppar från balkongen.

Hyresnämnden i Göteborg ansåg att det inte fanns fog för att säga upp hyresavtalet med kvinnan och avslog värdens krav. Men värden har enligt Hem och Hyra överklagat och senare i höst tas ärendet upp i hovrätten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer