Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fedaa Alghusn i Bengtsfors tvingas täta sina fönster med täcken. Hör honom berätta om kylan inne i sin lägenhet. Foto: SVT/Elin Johansson

Hyresgäster i Bengtsfors har tio grader inomhus: ”Barnen blir sjuka”

Publicerad

Hyresgäster i ett lägenhetshus i Bengtsfors har sedan december kämpat med låg inomhustemperatur. I Fedaa Alghusns lägenhet har temperaturen som lägst gått ner till tio grader.

– Barnen blir sjuka för att det är så kallt, säger Fedaa Alghusn som bott i huset tillsammans med sin familj i åtta år.

Under vintern har boende i Bengtsfors tampats med en inomhustemperatur på, som lägst, tio grader, något som Dalslänningen tidigare skrivit om.

Fedaa Alghusn som bor på Kinadalsvägen 39 tillsammans med sin familj, berättar att han lånat både en fläkt och ett elelement för att få upp värmen. Något som gjort att elräkningen gått upp.

– Barnen fryser och blir sjuka för att det är så kallt, säger Feeda Alghusn.

Varken vid fönstren eller balkongen är det isolerat, vilket gör att kylan tar sig in i lägenheten. För att frysa mindre har Feeda Alghusn bland annat lagt täcken och filtar vid fönstren för att försöka stänga kylan ute.

Hyresvärden försöker lösa problemet

Lägenheterna ägs av privata bostadsbolaget Stendalen fastigheter och trots att grannarna i huset har försökt komma i kontakt med bolaget flera gånger har de inte svarat.

Till Dalslänningen säger Gustav Pettersson, vd för bolaget att de försöker ordna problemet.

– Vi kan inte svara på enskilda fall men om hyresgästen har felanmält kommer bristerna åtgärdas.

SVT har sökt bostadsbolaget flera gånger utan framgång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.