Foto: Privat/Skärmdump

Ilska i Åmål efter buskörning i skidbacke

Uppdaterad
Publicerad

Ulf Godtman såg fram emot högtryck i Åmåls skicenter Högheden under sportlovsveckan. Men istället möttes han av förstörda pister – sönderkörda av bilförare.

Under vecka 9 har många dalslänningar sportlov. För Ulf Godtman, som är med och driver en skidbacke i Åmål, innebär det fler besökare, och mycket att göra. I år har snötillgången dessutom varit god, vilket gjort att han extra mycket såg fram emot sportlovet.

– Det läggs en oerhört massa timmar på att ordna med backen. Vi  lägger mellan 70.000-80.000 kubikmeter snö, och alla vi som arbetar med det här gör det ideellt, säger Ulf Godtman.

Åmål

Fordon i backen

Men någon bra start på sportlovsveckan blev det inte. På måndagsmorgonen upptäckte man att någon sladdat omkring med bil i skidbacken och utanför lokalerna.

– De hade kört utanför grillplatsen och kafeterian, det området där skidåkarna bromsar efter ett åk i backen så att säga. Men sedan hade de dessutom kört ända upp i branten, säkert 200 meter upp i den stora backen.

Godtman beskriver djupa spår i skidbacken, som kunde lett till allvarliga skador för skidåkare.

– Faran är ju att du kommer som åkare och skidan plötsligt skär i väg. Då kan det bli både benbrott och allvarligare skador. Man förväntar sig inte att det ska vara djupa bilspår efter en brant på det här sättet. Jag blir chockad över att de ens vågat köra så högt upp i backen med en bil.

Lagt ner mycket jobb

Lyckligtvis har ingen skadat sig efter tilltaget, och skidspåren har nu återställts. Men för Ulf Godtman innebar händelsen mycket frustration under början av sportlovsveckan.

– Den blev förstörd. Man blir ju både förbannad och ledsen när man lägger ner så mycket arbete på något sådant här, och någon kommer och fördärvar det på det här sättet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Åmål

Mer i ämnet