En explosion inträffade i ett flerfamiljshus på Övre Husargatan i Annedal i Göteborg på tisdagen den 28 september. Foto: SVT

Ingen av de som evakuerats behöver betala hyra efter explosion

Uppdaterad
Publicerad

Hyresgästerna som bor i de 140 lägenheterna i den explosionsdrabbade fastigheten på Övre Husargatan i Göteborg har ännu inte fått flytta hem. Nu meddelar fastighetsägaren att ingen av dem behöver betala hyra.

Fortfarande har ingen av hyresgästerna som tvingades fly från sina lägenheter tidigt på tisdagsmorgonen den 28 september kunnat flytta hem. Därför kommer de tills vidare inte heller att krävas på någon hyra. De som redan betalat oktoberhyran får sina pengar tillbaka. 

– Eftersom det inte går att bo i lägenheterna kommer man inte behöva betala någon hyra från det att det här hände, säger Jessica Bengtsson, marknads- och kommunikationschef hos fastighetsägaren Ernst Rosén.

Svårt skadad byggnad

Fastighetsägaren har ännu inte kunnat komma in i den drabbade byggnaden. Det är fortfarande svårt att avgöra hur stora skadorna är. Eftersom el, vatten och värme fortfarande är avstängda i hela fastigheten går det heller inte att säga när de boende kan få komma hem.

– Nej, i nuläget har vi inga besked om det. Vi behöver åtkomst till hela fastigheten för att kunna göra en helhetsbedömning, säger Jessica Bengtsson.

Tillfälliga boenden

Fortfarande bor de drabbade hyresgästerna på hotell och hos familj, vänner och bekanta. Nu arbetar Ernst Rosén tillsammans med Göteborgs Stad och hyresgästernas olika försäkringsbolag för att hitta lösningar framåt.

Jessica Öhrn är en av de som bor i den drabbade fastigheten på Övre Husargatan i Annedal.

– Det är bra och vi är jättenöjda med all hjälp vi kan få. Vi förstår att det är ett stort problem för fastighetsägaren också, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosion i Annedal i Göteborg

Mer i ämnet