Foto: TT

Ingen misstänkt för mastsabotaget i Borås

Uppdaterad
Publicerad

Trots omfattande utredningsåtgärder finns fortfarande ingen misstänkt för sabotaget mot den över 300 meter höga tv- och radiomasten utanför Borås i våras.

Åklagare Patrik Tilly har därför beslutat att förundersökningen nu återgår till polisen.

– Som jag ser det är det i nuläget ett rent spaningsärende. De åtgärder som vidtagits under utredningsarbetet har inte lett till att vi har fått fram någon misstänkt person och då får polisen ta över förundersökningen, säger Patrik Tilly till TT

Det var i mitten av maj som den 332 meter höga masten i Häglared gick av cirka 100 meter upp. Polisen var tidigt övertygade om att den utsatts för sabotage.

– Jag vill inte gå in i några detaljer men skadorna på platsen gör att vi anser att det handlar om att den utsatts för skadegörelse, säger kommissarie Claes Lindberg som nu tar över som förundersökningsledare.

Efter mastsabotage – ny stor mast först nästa år Foto: SVT

Enligt polisen är ärendet fortfarande högt prioriterat.

– Det är ett mycket allvarligt brott och vi kommer att fortsätta vrida och vända på varje sten. Vi är långt ifrån färdiga med detta även om vi inte har någon misstänkt i nuläget.

Hur ser du på möjligheterna att kunna lösa fallet?

– Jag vill inte göra någon värdering av det. Vi fortsätter att arbeta med det och sedan får vi se vilket resultat det ger.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sabotage av master

Mer i ämnet