De uppgifter som florerat om att en före detta elev ska ha framfört hot mot Katrinelundsgymnasiet har, när polisen nu kontrollerat detta, visat sig felaktiga Foto: SVT

”Inget hot har skett”

Uppdaterad
Publicerad

De uppgifter som florerat om att en före detta elev ska ha framfört hot mot Katrinelundsgymnasiet har, när polisen nu kontrollerat detta, visat sig felaktiga..

 – Det finns inget som tyder på att skett något hot eller liknande, säger polisens presstalesperson Anna Göransson till SVT Väst.

Polisen vill inte gå in på vad som fått dem att ändra utsagan, man fortsätter trots detta att söka den utpekade eleven då, som man säger, det finns omständigheter i utredningen som gör att man vill prata med personen.

 – Det jag kan säga är att det kommit in uppgifter som visat sig inte stämma, säger Anna Göransson, om varför polisen nu ändrat rubricering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.