Flera avgångar från Göteborgs centralstation ställs in under morgonen Foto: SVT

Inställda tåg från Göteborgs central

Uppdaterad
Publicerad

Flera tåg från Göteborgs central ställdes in under onsdagsmorgonen. Det gällde tåg till Alingsås, Oslo och Älvängen. Vid åtta-tiden kunde tågen rulla igen, men förmiddagstrafiken väntas påverkas av morgonens störningar.

Pendeltågen mot Älvängen ersattes med bussar.

– Orsaken till förseningarna och de inställda avgångarna är ett växelfel som håller på att repareras, säger Magnus Löfgren på Trafikverkets presstjänst.

Förhoppningen var att problemet skulle vara åtgärdat vid halv åtta, men på grund av felet körde ett tåg på en växel. Tågen var inställda tills vidare medan reparatörer kallades till centralstationen. Enligt SVT:s reporter som är på plats försökte flera resenärer boka flygbiljetter.

Vid åtta-tiden på morgonen hade felet åtgärdats och tågen kunde börja rulla igen. Undantaget är spår fyra på centralstationen, som fortfarande är avstängt.

– Man kan vänta sig följdförseningar, men annars är vi på spåren igen, säger Magnus Löfgren.

Strax före elva är spår fyra fortsatt avstängt, men enligt Trafikverket är det inte längre några större förseningar i tågtrafiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.