Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skotthål i fönster, väggar och fordon vittnar om attacken. Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo

Intensiv skottlossning mot bilfirma i Uddevalla

Uppdaterad
Publicerad

Natten till söndagen utsattes en bilfirma i västra Uddevalla för en intensiv skottlossning. Minst ett trettiotal skott ska ha skjutits mot både lokal och fordon.

Det var omkring klockan 02.40 som ett stort antal skott avlossades mot bilfirman.

– Det är olika uppgifter om hur många skott det rörde sig om. Jag har uppgifter om både ett trettiotal och ett femtiotal skott. Men det är lite spekulativt än så länge. Vi får vänta tills vi har hunnit göra en teknisk undersökning. Det är en stor fastighet så exakt hur många skott är än så länge oklart, säger polisens presstalesperson hans-Jörgen Ostler.

Oklart om hotbild

Om det finns en hotbild mot företaget eller dess ägare känner han inte till.

– Nej, men det är ju sånt man tittar på inom ramen för utredningen. Dessutom är det såna uppgifter vi behåller för oss själva i så fall, säger Hans-Jörgen Ostler.

Övervakningskameror

Brottsrubriceringen just nu är grovt vapenbrott, men det kan komma att bli fler brottsrubriceringar. Det är oklart om det finns vittnen till skottlossningen. Men det finns övervakningskameror i området.

– Dessa ska vi nu bärga för att se om det finns bevisning där vi kan använda, säger Hans-Jörgen Ostler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.