Selma Abduwali nappade på möjligheten att få en brevvän. Nu har hon lärt känna Hanna från Dalarna. Foto: SVT

Selma, 10, fick en brevvän under pandemin

Publicerad

Gillar du att skriva? Få en brevvän i Säter. Så stod det på planschen som Selma Abduwali såg i våras. Hon bor i Hjällbo och nappade och har nu börjat brevväxla med Hanna från Dalarna som också är tio år.

– Jag är så glad, säger Selma och visar sina brev.

I klippet kan du höra Selma berätta om sin nya vän och glädje över brevväxlingen

Projektet är ett samarbete mellan biblioteken i Säter i Dalarna och Hjällbo i nordöstra Göteborg. Två ställen som på många sätt skiljer sig åt. Men Selma och Hanna har mycket gemensamt. De gillar båda att bada och simma och tycker om djur.

– Det har funnits ett stort intresse och bland annat väntar 15 stycken barn som vi inte har kunnat matcha med någon från Hjällbo än, säger Johanna Ekberg som är biblotikarie i Stora Skedvi i Säters kommun.

Idén att få barn och vuxna att brevväxla föddes under pandemin.

– Vi vill främja läsandet och skrivandet. Förhoppningen är att brevväxlandet ska ge nya sociala kontakter i dessa tider, säger Johanna Ekberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.