Multisjuka Marie-Ann tillhör fas 3 – väntar fortfarande på vaccin

Uppdaterad
Publicerad

Medan Västra Götaland drog igång vaccinationsfas 4, finns det de som fortfarande går och väntar på sin spruta som ingår i fas 3 och det är skillnad mellan vilken kommun du bor i, en av dem som upplevt att det är svårt att få en tid är Marie-Ann Zenkert från Marks kommun.

-  Det har gått så långt att jag inte vågar gå ut och handla snart, säger hon.

Hör Marie-Ann berätta om hennes situation

Marie-Ann Zenkert, 59, har som hon själv beskriver det, varit inlåst i sitt hem under ett år i väntan på sin spruta.

Coronaviruset i Västsverige

– Det är alltid andra grupper som ska gå före och när vi förskjuts så minskar människovärdet ganska mycket, man är inte värd någonting, säger hon.

”Får ingen återkoppling”

Hon har bland annat diabetes, en tumör i halsen, en lungsjukdom och flera andra sjukdomar. För henne har det varit en kamp att få en tid på Närhälsan Skene vårdcentral.

– När jag ska beställa en tid så går det inte, jag har ringt men får ingen återkoppling, tillägger hon och menar att det inte är alla som kan åka till andra vårdcentraler långt bort i Västra Götaland.

Olika många doser

Regionens vaccinationssamordnare Kristine Rygg säger att hon förstår Marie-Ann Zenkerts frustration, men menar att alla vårdcentraler inte får exakt lika många doser alltid och därför kan utbudet av tider vara olika.

– Alla vårdcentraler får inte tilldelning alla veckor, finns det inte ledig tid just denna vecka, då får jag uppmana henne att söka tid i nästa vecka, tillägger hon.

Här kan du läsa mer om vad Kristine Rygge säger om Marie-Anns kritik: Vaccinationssamordnaren: ”Det är olyckligt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet