En spricka i balk stänger järnvägsbron i Vänersborg. Foto: Trafikverket

Järnvägsbron i Vänersborg är ur funktion

Uppdaterad
Publicerad

En skada i järnvägsbron i Vänersborg gör att inga tåg kan passera. När tågtrafiken kommer igång igen är oklart. Bron skall dock kunna öppnas för att hantera Vänersjöfarten.

Vid en inspektion under fredagen hittades en skada i konstruktionen på järnvägsbron i Vänersborg. Det gör att inga tåg kan passera. Bron kommer dock att öppnas, med specialåtgärder under kommande måndag för att hantera väntande Vänersjöfart.

– Det är en spricka i en balk som gör att den inte är säker att köra tåg på, säger Bengt Olsson, presschef Trafikverket.

Allvarlig skada

Skadan anses vara allvarlig och måste åtgärdas så snart som möjligt. Man siktar på att det skall vara klart i mitten av april, men kan inte vara säker.

– Vi vet inte när det är färdigt. Det beror på hur snabbt vi får fram delar. Det kan hända om de behöver tillverkas, säger Bengt Olsson.

Tågresenärer ombeds kontakta sitt tågbolag för detaljer om kommande resor.

– Det blir bussningar, men hur och när får man kontakta sitt tågbolag kring, säger Bengt Olsson.

Främst påverkas tågtrafiken mellan Vänersborg och Trollhättan. Tågen mellan Vänersborg och Karlstad kan styras om.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.