Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: TT

Jättelik cannabisodling hittad utanför Bengtsfors

Publicerad

En man i 35-årsåldern har häktats på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott. På gården utanför Bengtsfors hade han under två år utvidgat sin cannabisodling, som nu kan vara den största i Sverige.

– De som skördade cannabisen menade att det är den största i landet, och jämfört med våra tidigare utredningar här i Trollhättan har vi inte sett något liknande, säger polisens utredare Birgit Stelzer.

Gården ligger enskilt belägen, ett par mil norr om Bengtsfors tätort. Sedan 2015 har den misstänkte mannen kunnat utvidga sin odlingsverksamhet, från liten skala till att sträcka sig över stora områden. Skog har avverkats för att ge plats åt cannabisfälten.

Hävdar medicinskt syfte

Själv menar han att han odlar i medicinskt syfte, men det tror varken polis eller åklagare på.

– Han är inte anlitad av Läkemedelsverket om man säger så. Rättsligt kommer det inte att hålla, även om han är duktig på det han gör, säger Birgit Stelzer.

Det finns ingen mer misstänkt i ärendet, det hela verkar vara en mans verk, enligt polisen, som nu håller ytterligare förhör, gör en utredning av mannens tillgångar och undersöker hans telefon och dator för att ta reda på om narkotikan sålts vidare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.