Från ekonom till makeupartist – pandemin fick Jessica Hedman att byta karriär

Publicerad

Coronapandemin gjorde att Jessica Hedman vågade ta steget att säga upp sig. Nu har Mariestadstjejen lämnat jobbet som ekonomiansvarig för att börja arbeta med sin passion – smink. Idag arbetar hon som makeupartist – tack vare sociala medier.

– När jag bestämde mig för att starta instagramkontot var det lite nervöst eftersom jag kommer från en småstad, säger hon.

Hör Jessica Hedman berätta mer om hennes arbete i klippet.

Under våren 2020 började Jessica Hedman sminka sina systrar och publicera bilderna på sociala medier. Hon har ingen makeup-utbildning men har alltid haft ett intresse för smink och skönhet.

Coronaviruset i Västsverige

Så småningom började hennes bilder bli populära och hon fick fler följare. Hösten 2020 fick hon sin första kund – och sedan tog det fart.

Tog ut semester för att jobba i Stockholm

När fler och fler kunder och företag hörde av sig, gick hon ned i arbetstid på kontorsjobbet och tog ut semesterdagar för att kunna åka till Stockholm och jobba som makeupartist.

2021 sa hon upp sin tjänst och började arbeta med smink på heltid. Nu försörjer hon sig på att arbeta med smink och skönhet som makeupartist och sina sociala medier.

– Det känns helt otroligt att få jobba med händerna och vara kreativ. Som ekonomiansvarig handlade det ju om bokföring, men nu får jag vara kreativ och göra något jag älskar, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet