Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med ut i hyrbåten i Göteborgs hamninlopp. Foto: SVT

Joanna delar båt med hundratals andra i Göteborg genom båtpool

Uppdaterad
Publicerad

I år blir det semester på hemmaplan för Joanna Törngren Redebrandt. Men att köpa båt var för dyrt – därför delar hon nu tillsammans med hundratals andra.

– Jag tycker det ska bli jätteroligt att prova. Så får man se om man är båtmänniska eller inte, säger hon.

Beslutet om att gå med i båtpool växte fram under vintern och nu har hon gjort sina första turer.

– Med högre räntor och en svag svensk krona så bestämde vi oss för att inte åka utomlands. Då vill man gärna kunna göra något annat på semestern, säger Joanna Törngren Redebrandt samtidigt som hon backar ut från Sannegårdshamnen i centrala Göteborg.

Drömt om egen båt

Hon bor trettio minuter ifrån hamnen, men tycker att det är värt att köra dit istället för att äga en egen båt närmare hemma. Joanna har drömt om en egen båt i flera år. Men drömmen har inte delats av hennes man fullt ut.

– Han var rädd för att han skulle behöva ta hand om den och det kan eventuellt ligga något i det. Men nu känner vi oss båda nöjda, säger Joanna och ler samtidigt som hon knäpper flytvästen.

Följ med Joanna ut på havet i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.