Johnny Depp och Alice Cooper under förra Sverigebesöket på Gröna Lund, 2016. Foto: TT

Johnny Depp och Alice Cooper till Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Supergruppen Hollywood Vampires, med Johnny Depp, Alice Cooper och Joe Perry i spetsen, kommer till Göteborg i sommar. Det meddelade arrangören via ett pressmeddelande på torsdagen.

Senast Hollywood Vampires besökte Sverige var 2016, då de spelade på Gröna Lund i Stockholm. Men Alice Cooper själv stod på Lisebergsscenen så sent som i juli förra året.

Namnet kommer från klassisk rockstjärneklubb

Gruppen släppte sin debutplatta 2015, som innehöll covers på rockhits av klassiska grupper. Bandnamnet, Hollywood Vampires, kommer från en klubb för rockstjärnor som Alice Cooper startade i början av 70-talet och som innefattade namn som John Lennon, Keith Moon och Jim Morrison.

Liseberg

Även kompbandet är namnkunnigt

Hollywood Vampires består, förutom Alice Cooper, av filmstjärnan Johnny Depp och Aerosmith-gitarristen Joe Perry. I kompbandet som följer med på turnén finns även Robert DeLeo, basist i Stone Temple Pilots, Matt Sorum, tidigare trummis i Guns N' Roses, The Cult och Velvet Revolver, samt Bruce Witkin och Tommy Henriksen.

Gruppen spelar på Lisebergs stora scen den 6 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Liseberg

Mer i ämnet