Jul på Liseberg ställs in i år. Foto: TT

Jul på Liseberg ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart: det blir inget Jul på Liseberg i år. Efter tisdagens besked från regeringen beslutade Lisebergs ledning att ställa in.

– Det känns väldigt trist. Det kändes som att vi behövde ett ljus i mörkret, säger Julia Vasilis, informationschef.

Under tisdagen meddelade regeringen att lättnader i restriktionerna för nöjesparker dröjer. Lisebergs ledning har nu beslutat att ställa in Jul på Liseberg, något som GP var först med att berätta.

– Det blir en stor besvikelse, för vi är ju så redo och sugna på att ta emot gäster. Det är klart att det känns jättesorgligt, säger Julia Vasilis som är informationschef.

Coronaviruset i Västsverige

En halv miljon besökare

Jul på Liseberg brukar locka ungefär en halv miljon besökare och 80 – 90 externa utställare.

– Det är klart att det slår jätte hårt mot många, inte bara bolaget Liserberg. Vi är inte oförstående till varför det blir så är. Hela samhället är i en svår situation och regeringen använder de verktyg som finns. Det är tråkigt för oss men vi förstår, säger Vasilis.

Har inte kunnat öppna

Nöjesparken har inte kunna öppna i år på grund av regeringens beslut om att förbjuda evenemang och offentliga tillställningar för fler än 50 personer. Enligt ordningslaget räknar ”tivolinöjen” som en offentlig tillställning och omfattar av förbudet.

Julborden på Lisebergs restauranger omfattas inte av restriktionerna och kommer därför genomföras som planerat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet