Mölndals stad har beslutat att trollskogen i Kållered ska rivas första maj, men skaparen Lars Brandin vägrar. Foto: SVT

Kampen om trollskogen i Kållered fortsätter: ”River inte förrän det är definitivt”

Uppdaterad
Publicerad

Den första maj ska den hemmagjorda troll- och tomteskog i Kållered i Mölndal rivas enligt ett beslut av Mölndals stad. Men skaparen Lars Brandin har fortfarande inga planer på att lägga ner. 

I det natursköna området Livered i Kållered i Mölndal har Trollskogen legat i två år och lockat barnfamiljer att umgås bland hemmabyggda tomtar och troll. Men skogsattraktionen saknar tillstånd och i början av mars kom besked från Mölndals stad att marken ska återställas.  

– Området har använts på ett sätt som inte är förenligt med vad ursprungstanken med marken är, säger Joacim Bernvid, enhetschef på fastighetsavdelningen i Mölndals stad i ett uttalande på kommunens hemsida. 

Hoppas på att få stanna under pandemin

Men ingen rivning är ännu påbörjad och istället har skaparen Lars Brandin lämnat in en överklagan till Mölndals stad, där han begär att få tillstånd att ha kvar trollskogen under en begränsad tidsperiod, så länge coronapandemin pågår.  

– Jag har fått svar att de ska ha möte den 21 juni och ta upp min begäran då, men jag kämpar vidare och jag tänker inte riva det förrän det är definitivt, säger han.  

Samtidigt står beslutet om att platsen ska vara rensad den första maj fast.  

Vad händer om du inte river imorgon?  

– Jag vet inte, det står ju inte att det är jag som ska göra det heller. De kanske ställer dit en container och skickar en räkning.

Se den hemmagjord troll- och tomteskog i Kållered i klippet nedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lars Brandin har lagt 2 000 timmar på sin trollskog som nu hotas att rivas. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer