Den 11/7 och 8/7 är det dags att inta Västkusten. Foto: Kärlekståget/TT

Kärlekståget intar Västkusten – för hemlösas skull

Uppdaterad
Publicerad

För första gången någonsin kommer ett kärlekståg med artister att tuffa genom Sverige för att samla in pengar till hemlösa. Tåget stannar bland annat till i Göteborg och Lysekil.

– Ingen ska behöva vara hemlös, vi känner jättestarkt för det här, säger Madeleine Ericson, huvudproducent och arrangör för Kärlekståget.

I juli är det dags för festivalturnén Kärlekståget att inta Västkusten – i hopp om att sprida kunskap och belysa ämnet hemlöshet.

– Det är en idé jag fick i början av våren. Ingen ska behöva vara hemlös, vi känner jättestarkt för det här så genom musiken vill vi göra skillnad, säger Madeleine Ericson.

Lysekil

”Ett sätt att göra skillnad”

Turnén startar i norr och avslutas i södra Sverige och i varje ny stad plockas en ny artist upp.

– Vi har fått hjälp av artister som ska uppträda som har en personlig anknytning till den staden vi är i.

Den 8/7 är det dags i Havsbadsparken i Lysekil och den 11/7 intar Kärlekståget Göteborg och Slottsskogen. I Göteborg kommer artister som bland annat Doug Seegers, Ulrik Munter, Renaida, Anna Bergendahl och Jamie Meyer uppträda.

Madeleine Ericson tillägger att det viktigaste med Kärlekståget är att det ska bli en väckarklocka till alla som har möjlighet att göra skillnad och förändra situationen för de hemlösa. Hjälporganisationer kommer att vara på plats för att sprida information om hur man kan hjälpa till och bidra. Det främsta målet är att samla in pengar.

– Vi kommer att ha en insamling på plats för att samla in pengar till hemlösa, säger Madeleine Ericson.

– Alla är välkomna. Alla de som kommer, visar något. Det här är ett sätt för göteborgarna och de som bor i Västra Götaland att göra skillnad, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lysekil

Mer i ämnet