Det var i oktober månad som en man hittades knivskuren vid köpcentret Nordstan. Foto: Niklas Göransson

Knivhögg en man vid Nordstan – döms till 15 års fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En man i 45-årsåldern knivhögg en ung man vid Nordstan. Offret fick allvarliga skador och dog en vecka senare på sjukhus. Mannen döms nu av Göteborgs tingsrätt till 15 års fängelse för mord.

Det var i oktober månad som polis och ambulans tillkallades till Torggatan vid Nordstan, där vittnen sett flera personer bråka.

En knivskadad ung man fördes till sjukhus med allvarliga skador. Den misstänkte gärningsmannen fortsatte sedan med att hota en spårvagnschaufför och jaga kunder med kniv inne i en butik i Nordstan innan han greps av polisen.

Döms till mord

Den knivskadade mannen dog en vecka senare på sjukhus. Dödsorsaken var ett djupt stick i höger lårben. Han hade även skurits i ansiktet. Nu dömer Göteborgs tingsrätt den 45-åriga mannen till 15 års fängelse för mord. Han döms även för grovt olaga hot, olaga hot, stöld och hot mot tjänsteman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.