Genrebild. Foto: Henrik Montgomery/TT

Knivhögg ung kvinna i hjärtat – döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Knivhugget tog i hjärtat. När ambulansen kom var kvinnan medvetslös och andades inte. Nu skärper hovrätten straffet för knivskärningen och dömer en 23-årig kvinna för mordförsök och grov misshandel.

Det var en decembermorgon i fjol som kvinnan rusade in i en lägenhet i Askim i Göteborg. Kvinnan var mycket arg, berusad och hade, enligt hovrätten, hört att hennes pojkvän befann sig i lägenheten och att han visat intresse för en annan kvinna.

I en soffa fann hon pojkvännen och två andra kvinnor. Kort därefter knivskar hon de två kvinnorna, varav en fick livshotande skador.

Knivvåldet

Skärper straff

I tingsrätten dömdes kvinnan till fyra års fängelse för grov misshandel. Men hovrätten skärper nu 23-åringens straff till sex års fängelse.

Den ena av offrens skador var livshotande. Enligt hovrätten har den 23-åriga kvinnan varit medveten om att knivhugget varit förenat med livsfara. Hovrätten bedömer därför gärningen som försök till mord.

Det andra offret stacks i bröstet. Enligt tingsrätten fanns en risk för allvarligare skador än de som uppstod. Hovrätten dömer därmed också 23-åringen för grov misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivvåldet

Mer i ämnet