Vid 15.30 larmades polisen till en butik i Strömstad där en man enligt polisen ha hotat kassapersonal med en kniv Foto: Robert Betzehage/Rescue Photo

Knivman anhållen för mordförsök på fyra poliser

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 25-årsåldern som under fredagseftermiddagen hotade kassapersonal i en butik i Strömstad och en stund senare sköts av polis har anhållits. Han är misstänkt för mordförsök på fyra poliser.

Det var vid 15.30-tiden på fredagen som polis larmades till Svinesunds handelsområde i Strömstad, där en man med kniv hotade kassapersonalen under ett rånförsök. Han lämnade sedan butiken med kniven i handen.

När polispatruller kom till platsen för att gripa honom blev situationen snabbt så hotfull att mannen sköts. Ingen av polismännen skadades. Den skjutne mannen fördes till NÄL, Norra Älvsborgs Länssjukhus, för operation och kunde höras först i dag söndag.

Då delgavs han också misstanke om rånförsök samt mordförsök på de ingripande fyra poliserna, och anhölls.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.