Alexandra avled efter att hon attackerats med kniv av en man på HVB-hemmet. Foto: Privat/SVT

Knivmord i Mölndal överklagas

Publicerad

Anhöriga till den 22-åriga kvinna som i januari i år knivhöggs till döds på ett HVB-hem i Mölndal överklagar hovrättens dom till Högsta domstolen (HD).

Hovrätten, liksom tingsrätten, ansåg att dådet inte skulle bedömas som mord. Gärningsmannen dömdes i stället till rättspsykiatrisk vård för grovt vållande till annans död och synnerligen grov misshandel.

I sin överklagan skriver de anhöriga via sitt juridiska ombud att gärningen ska rubriceras som mord och att mannen ska utvisas ur Sverige på livstid. De anser att det finns omständigheter som underdomstolarna valt att bortse ifrån och som man vill att HD ska titta på.

Kvinnan, som var ensam i tjänst på boendet, attackerades med kniv och fick stick i både rygg och lår. Hon avled av förblödning från en djup knivskada i låret.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.