Färre reser kollektivt enligt Västtrafiks undersökning. Foto: SVT

Kollektivtrafiken tappar i attraktionskraft

Uppdaterad
Publicerad

Kollektivtrafiken tappar i attraktionskraft visar en undersökning gjord av Västtrafik. En undersökning vars svar tydligt färgats av coronakrisen.

– Det är oerhört viktigt för oss att återfå kundernas förtroende att resa tillsammans, säger Västtrafiks vd Lars Backström.

Av de 4 000 tillfrågade anser allt färre, 43 procent, att det är ”modernt” att resa kollektivt, mot 59 procent i fjol. En förändring som delvis oroar Västtrafiks vd Lars Backström.

Hör hur Lars Backström, vd för Västtrafik, kommenterar tappet i klippet ovan. Foto: SVT
Coronaviruset i Västsverige

– Är det här något som kommer att bestå, kommer fortsatt distansiering vara viktigt även när pandemin är slut? Vi vet inte nu hur vi ska anpassa oss till det, säger han.

Det är tredje året i rad som Västtrafik har frågat västsvenskarna om hur de ser på sitt resande i dag och framöver. Ytterligare dystra förutsägelser visar att fler tror på ökat resande med egen bil.

Hör Lars Backström i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet