Lars Hansson (SD). Foto: TT/arkiv

Kommunalrådet Lars Hansson utesluts från SD

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraternas kommunalråd Lars Hansson har uteslutits.

– Det beslutades i morse, säger Mikael Bystedt på Sverigedemokraternas pressavdelning.

Sverigedemokraternas pressavdelning bekräftar att Göteborgs kommunalråd Lars Hansson har uteslutits från partistyrelsen, vilket GT var först att rapportera om.

– Det beslutades i morse att han utesluts, säger Mikael Bystedt.

Varför har han uteslutits?

– Vi går inte in på detaljer i nuläget utan kan bara bekräfta att han har uteslutits.

”De skäms”

Men enligt Lars Hansson själv så har han inte fått någon besked om uteslutningen.

– De skäms så mycket så de inte kan säga det vilket jag tycker är extremt dåligt av Sveriges tredje största parti när det gäller kommunalrådet i den näst största staden, säger Lars Hansson till SVT Nyheter Väst.

Men vad säger du om beslutet?

– Vad ska jag säga, de har fattat ett beslut som är felaktigt, på falska grunder.

Blir politisk vilde

Enligt GT har en inlaga på 16 punkter tidigare skickats till partiets medlemsutskott där man varnade för Lars Hansson beteende som påverkat förtroendet lokalt men också skulle kunna skada partiet centralt.

Den senaste tiden har präglats av interna strider inom SD i Göteborg. Så sent som i onsdags beslöt fullmäktigegruppen att säga upp de två politiska sekreterarna Björn Tidland och Jörgen Fogelklou.

I en intervju med TT säger Fogelkou att det funnits en överenskommelse att Hansson skulle avgå självmant, men några sådana planer har inte Hansson.

– Nej, nej, aldrig. Jag sitter kvar som politisk vilde, säger Lars Hansson till TT.

Lars Hansson berättar också att även om inte partiet vill berätta vad som ligger bakom uteslutningen, så kommer han själv att offentliggöra anklagelserna mot honom senaste på måndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.