Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kommunen mötte vårdnadshavare på kritiserad skola Foto: SVT

Kommunen mötte vårdnadshavare på kritiserad skola

Uppdaterad
Publicerad

Grundskoleförvaltningen i Göteborg träffade vårdnadshavare till elever på Safirskolan under tisdagskvällen.
En skola med 450 elever som nu kommer att stänga efter att Skolinspektionen dragit in tillståndet. Och det var en spänd stämning utanför möteslokalen.

Safirskolan, som tidigare hette Vetenskapsskolan, har under en längre tid fått kritik av Skolinspektionen.

Det har bland annat handlat om könsseparation och bristande sexualundervisning. Dessutom har en person, som tidigare suttit i ledningen för skolan, anklagats för att utgöra ett hot mot rikets säkerhet och ska utvisas. Det är Säpo, regeringen och Migrationsöverdomstolen som gjort den bedömningen.

”Det är ofattbart”

Nu har alltså Skolinspektionen beslutat att stänga skolan och under tisdagskvällen hölls ett möte på skolan om det inträffade.

– Det är ofattbart. Vi har en termin kvar och det minsta vi kan begära är att få gå klart hela skolåret och att vi får ta farväl av varandra på ett bra sätt, säger Tuba Osmani, elev på Safirskolan i Göteborg.

Hör i klippet ovan vad eleven Rim Mustafa och Malin Vangstad, projektledare på grundskoleförvaltningen, säger om beslutet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer