Foto: Eva Persson

Hålet rymde en halv man

Uppdaterad
Publicerad

Att många mindre landsvägar är eftersatta är väl ingen nyhet, men att det är fullt så illa ställt som på en väg i Ulricehamn är desto ovanligare. Ett av hålen rymde en halv man.

Under flera månaders tid har ett stort hål i vägen stört körbarheten på väg 1690 i Ulricehamn.

– Det har ju varit möten om de här vägarna, men det brukar ju liksom inte bli så mycket av det, säger Lennart Persson som bor i området.

Vartefter tiden gick började ortsborna fylla hålet med pinnar för att ingen skulle råka trilla ner i det. Men här om dagen fylldes det av något mer än bara pinnar, då klättrade Lennart Persson ner i hålet.

– Jag har aldrig sett ett såhär stort potthål förut, den här vägen är väl inte så högt prioriterad, säger Lennart Persson.

Hans fru Eva Persson tog en bild och snart uppmärksammade Ulricehamns tidningar vägens bristfälliga skick.

Men nu är hålets saga all, för kommunen gjorde en utryckning och reparerade vägen.

– De lagade hålet med blixtens hastighet när det kom ut i tidningen, men det här är bara ett av alla hål, säger Lennart Persson.

Tjälskott, eller potthål som de också kallas, brukar uppstå i vägar efter vintern när tjälen släpper.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.