Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Niklas Delersjö, verksamhetschef på Move To Gothenburg, jobbat hårt tillsammans med regionen, kommuner och företag för att attrahera internationell kompetens. Foto: Ella Daneshmand/SVT

Kompetensbrist på svenska arbetsmarknaden

Publicerad

Arbetsmarknaden skriker efter kompetens och personer från Indien är eftertraktade. Och enligt Niklas Delersjö från samarbetsorganisationen Move to Gothenburg behöver Sverige bli ännu bättre på att locka utländsk kvalificerad arbetskraft.

Niklas Delersjö på Move to Gothenburg – som jobbar tillsammans med Västra Götalandsregionen, Göteborgs stad och näringslivet – menar att Sverige fortfarande ligger efter när det gäller internationell rekrytering.

– Det är viktigt att vi visar vikten av att rekrytera internationellt. Det för att skapa mångfald i olika team och stärka innovationskraften bland arbetsgivarna, säger Niklas Delersjö, verksamhetschef på Move to Gothenburg.

I klippet ser du Niklas Delersjö berätta om indiernas roll på arbetsmarknaden och kompetensbristen i Sverige.

Fakta

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.