Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör chefen för polisområde Älvsborg Peter Sörstedt i klippet, om åtalet mot de 26 personerna. Foto: Polisens förundersökning, SVT

Företagare köpte kokain i firmabil – åtalas tillsammans med gängkriminella

Publicerad

En hel familj blev utpressad efter att sonen köpt knark. En företagare köpte kokain i firmabilen. Sammanlagt har 25 personer åtalats i en stor knarkhärva i Borås. 18 misstänkta köpare och sex män – kopplade till gängkriminalitet – som misstänkts ha sålt droger.

Förundersökningen i den stora knarkhärvan i Borås är full med bilder där droger byter händer och göms i olika buskage och bakom stenar. Men det finns även flera bilder på köpare av kokain och marijuana.

Ett åtal för köpare och säljare

Nu åtalas sammanlagt 18 köpare och sex män – med koppling till gängkriminalitet – som misstänks ha sålt droger, i ett och samma åtal. Dessutom ytterligare en man som misstänks för grovt penningtvättsbrott.

– Det kanske inte är så vanligt men det finns en poäng med det. Köparna är ändå helt nödvändiga för de gängkriminella, säger åklagare Martin Svensson.

Se mer om köparna i knarkhärvan och hör polisens skarpa ord i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.