Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

18-årige Merazuls glädje – debuterar med kortfilm vid Göteborgs filmfestival

Publicerad

Merazul Islam kom till Sverige från Bangladesh för fyra år sen. Nu blott 18 år gammal, boendes i Hjällbo i Göteborg, gör han debut som både skådespelare och regissör i en kortfilm vid Göteborgs filmfestival.

– Jag vill jobba med film så länge jag kan, säger han.

Göteborgs Filmfestival är igång och kommer under en vecka visa 250 filmer. En av föreställningarna är kortfilmen ”What´s your problem Bruno?”. Den tar tag i frågan hur man som person i ett nytt land tar sig igenom den första processen för att anpassa sig.

Sorgen kan vara tung, när allt inte blir som man tänkt sig, men med en vilja att ta sig igenom problemen går det att hitta lösningar.

– Man ska inte ge upp, man ska bara fortsätta och fixa situationer så länge man kan, så länge man har den förmågan, säger Merazul Islam, regissör och skådespelare.

Sparsam dialog

Filmen har nästan ingen dialog, och ingen bakgrundsmusik. Den fokuserar på poesin i bilder och ljud. Huvudpersonen Bruno bor med sin morbror i en trång lägenhet och försöker göra vad han kan för att göra det bästa av situationen.

– Det finns folk som har varit med om det som jag berättar om i filmen, så jag ville ta upp deras erfarenheter, för jag har sett att det händer så ibland, Merazul Islam, regissör och skådespelare.

I klippet ser du scener ur filmen och hör Merazuls tankar om framtiden inom film

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.