Kraftig blåst till havs – båt drev in i bergvägg

Uppdaterad
Publicerad

Kustbevakningen och Sjöräddningen larmades till Marstrand. Först sades det att båten kört in i bergväggen, men det visade sig att den drivit in.

Larmet kom till Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral vid 13.26. Det blåste mycket ute och en båt med tre personer i befann sig vid berget bakom fyren vid Lycktudden i närheten av Marstrand.

Det som först troddes vara en olycka där båten kört in i bergväggen visade sig vara något lindrigare. Båten hade på grund av den kraftiga blåsten drivit in i berget. Båten hade vid 13.37 bogserats in till hamn.

Sjö- och flygräddningscentralen meddelar att de haft flera inrapporterade incidenter om båtar som gått på grund eller drivit in mot land på grund av den kraftiga blåsten. De uppmanar båtförare att inte gå ut till havs i väder de inte klarar att hantera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.