Kraftig explosion i Angered i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Under natten har en kraftig explosion inträffat i utkanten av bostadsområdet Rannebergen i stadsdelen Angered i Göteborg.

Polisen fick larm om explosionen klockan 02.04 efter att flera personer i området hört en kraftig smäll och känt av en tryckvåg.

– Det kom in flera samtal till oss och SOS Alarm, på rak arm skulle jag säga att det var ett tiotal. Väl på plats kunde vi snabbt se att någon form av sprängladdning detonerat, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Hur kunde ni avgöra att det var en sprängladdning som detonerat?

– Det syntes på splitterskadorna som uppstått. Det var en kraftig explosion, flera fönster förstördes och det uppstod en vattenläcka.

Ingen skadades

Polisen har spärrat av platsen och Nationella bombskyddet har under natten säkrat området.

– Bombskyddet är nu klara och de har nu lämnat över till teknikerna, som kommer att inleda sin undersökning nu under morgonen, säger Morten Gunneng klockan 05.53.

Vid 10-tiden var bombteknikerna klara på platsen och polisen har börjat knacka dörr i området. 

Enligt polisen finns det inga rapporter om att någon människa ska ha skadats. Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.