Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilderna från den kraftiga branden i klippet ovan. Foto: Joakim Eriksson/Agena foto

Kraftig industribrand rasar i Landvetter

Uppdaterad
Publicerad

Flera mindre explosioner och över 15 timmars släckningsarbete. Det tog tid för räddningstjänsten att få bukt med jättebranden som rasade i en industrilokal i Bårhult, mellan Mölnlycke och Landvetter.

Det var strax efter klockan 20 på tisdagskvällen som räddningstjänsten fick larm om branden.

På onsdagsmorgonen brann det fortfarande i industrilokalen med öppna lågor.

– Vi håller på att göra ett skiftbyte nu, sa Mats Gränsmark, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten, tio timmar efter att branden branden bröt ut.

Brann i konstruktionen

På onsdagsförmiddagen tog branden fart igen.

– Vi har förstärkt med antal enheter på plats, det är en konstruktionsbrand just nu, säger Anders Helmborn, på räddningstjänsten.

Ett område på omkring 300 meter spärrades av runt byggnaden. Det finns finns inga uppgifter om några personskador i samband med branden.

Polisen utreder

På eftermiddagen meddelade räddningstjänsten att branden var släckt men att de kommer vara kvar för eftersläckning till kl 9 torsdag morgon.

Polisen utreder branden som grov skadegörelse genom brand. Man har i dagsläget ingen information om hur den startade.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.