För tredje gången anordnas ett entreprenörsläger i Göteborg. Syftet är att uppmuntra unga människors entreprenörskap Foto: SVT

Kreativa ungdomar hittar nya idéer

Uppdaterad
Publicerad

Under veckan har tolv gymnasieungdomar utvecklat nya affärsidéer med hjälp av experter på ett entreprenörsläger i Göteborg. Under fredagen presenterade de idéerna för en jury.

Ungdomarna som är mellan 16 och 19 år har under veckan fått lära sig idéarbete, samarbete, hur man startar eget och bäst pitchar sin idé. Amanda Andersson och hennes grupp vill få fler att träna tillsammans.

– Vi vill utveckla en app där det ska vara enkelt att hitta kompisar i närheten, genom att slänga ut en fråga så att den poppar upp i olika telefoner. Eller skapa event för specifika grejer – som att ”vi ska springa göteborgsvarvet. Någon som vill med och träna?” , säger Amanda Andersson.

Uppmuntra entreprenörskap

Det är SEB som för tredje gången anordnar lägret i Göteborg. Syftet är att uppmuntra unga människors entreprenörskap.

– Jag är imponerad varenda gång. Det är fyra skarpa företag som kommer att pitcha, säger Pernilla Johnsson, SEB, Hållbarhet och entreprenörsskap, om idéerna som tagits fram i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.