Familjen Michelsen har i fem generationer och 154 år drivit Alingsås Tidning men för en dryg vecka sedan begärdes bolaget i konkurs. – Det har varit en plåga det här, säger Urban Kärvling, chefredaktör på Alingsås Tidning Foto: SVT

Krisen på Alingsås Tidning: Hoppas på en lösning redan denna vecka

Uppdaterad
Publicerad

Krisen för Alingsås Tidning med havererad ekonomi och inlämnad konkursansökan kan snabbt vara över.

– Jag försöker hitta en lösning under innevarande vecka, säger konkursförvaltaren Marek Zdrojewski.

Enligt Konkursförvaltaren pågår det nu skarpa samtal med två intressenter om ett snabbt övertagande av hela eller stora delar av koncernen: Stampen där GP ingår och Gota Media som äger Borås Tidning.

– De har ju själva gått ut i media och gett utryck för att dom är intresserade.

Men det ska också finnas ytterligare åtminstone ett par intressenter villiga att ta över.

– Några kan ju titta på hela verksamheten och andra kan titta på delar, säger Marek Zdrojewski.

Ekonomiska problem

Familjen Michelsen har i fem generationer och 154 år drivit Alingsås Tidning men för en dryg vecka sedan begärdes bolaget i konkurs.

Som annonsorgan, nyhetsförmedlare och diskussionsforum har tidningarna i koncernen betytt mycket för det lokala samtalet i kommuner som Alingsås, Vårgårda och Herrljunga.

Tidningen har under en tid haft ekonomiska problem och drabbats hårt av att man stått ensamt utanför koncerngemensamma lösningar. Men det finns också intern kritik mot ägarfamiljens sätt att bedriva verksamheten, inte minst från den egna redaktionen.

– Det har varit en plåga det här, säger Urban Kärvling, chefredaktör på Alingsås Tidning

30-tal anställda berörs

I AB William Michelsens Boktryckeri som ägarbolaget heter ingår förutom Alingsås Tidning också Härrydaposten/Partille Tidning samt Lerums Tidning. Ett 30-tal anställda berörs och 92 000 läsare.

– Intressenterna ser ett värde i att det går snabbt, går det för lång tid så riskerar man att tappa intresset hos prenumeranter och hos annonsköpare, säger konkursförvaltaren Marek Zdrojewski.

Tidningens delägare Susanna Michelsen har bett att få SVT:s frågor på mejl men har inte svarat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.