Kommundirektören Mats Lilienberg berättar om hur kommunens kristeam stöttar flickan samt anhöriga som överlevde den tragiska olyckan. Foto: Pressbild

Kristeam stöttar flickan efter tragiska dödsolyckan

Uppdaterad
Publicerad

I lördags förlorade en 10-årig flicka båda sina föräldrar i en svår trafikolycka på riksväg 40. Hon färdades i samma bil och överlevde olyckan. Nu går kristeamet i Marks kommun in och stöttar flickan.

Föräldrarna till flickan dog när deras bil kolliderade med en lastbil på riksväg 40 under lördagen. Kommundirektören Mats Lilienberg berättar att kommunens krisstödteam startat en insats för att hjälpa flickan och hennes anhöriga.

– Det är oerhört tragiskt att förlora sina föräldrar på detta sätt. Vi stöttar de människor som som finns kring henne, säger han till SVT Nyheter Väst.

Hjälpen har varit uppskattad

Kriststödsteamet består av psykologer, socionomer och även så kallade utomstående yrkesgrupper som till exempel präster. Mats Lilienberg berättar att responsen har varit positiv.

– Släktingarna till flickan har sagt att de uppskattar den hjälp de har fått av teamet, säger han.

Teamet är i kontakt med skolan

Enligt Mats Lilienberg har skolan sedan igår förberett sig inför första skoldagen efter olyckan och rektorn har informerat sin personal i skolan om händelsen. Men han menar samtidigt att just i det här fallet har skolpersonal inte behövt så mycket hjälp.

– Oftast behövs det mer stöd, till exempel om en elev hastigt avlider i en olycka. Så är det inte i det här fallet.

Vad hoppas ni uppnå med ert stöd?

– Att det ska bli så bra lösning som möjligt för flickan utifrån den här jättesvåra situationen som hon är i , säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.