Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör kritiken, och hur Leos lekland bemöter den, i klippet. Foto: SVT

Kritik mot Leos lekland – höjer priset vid Eid al-fitr

Uppdaterad
Publicerad

Leos Lekland har i helgen fått hård kritik för att ta ut högre inträde i samband den muslimska högtiden Eid Al-fitr. Men företaget slår nu tillbaka.

– Det här handlar om ett missförstånd, säger Anders Forssten, marknadschef på Leos lekland.

I klippet hör du fler reaktioner på prishöjningen och svaret från leklandets marknadchef

Det har i helgen blossat upp en rejäl storm på sociala medier efter att Leos lekland höjt priserna vid den muslimska högtiden Eid Al-fitr, vilket Aftonbladet var först med att rapportera.

Företaget skrev på sin hemsida ”Under Eid al-fitr, 2-4 maj – gäller helgpris”. Det betyder dyrare inträde än en vardag vilket fått många kunder att reagera.

Flitigt diskuterat

När SVT Nyheter Väst träffade besökare till Göteborgs moské efter måndagens morgonbön tycktes alla känna till diskussionen som blivit stor bland svenska muslimer på sociala medier. Många var fortsatt kritiska.

– Jag som svensk muslim som bor i Sverige tycker inte det är så fint att höja till helgpris eller röddagspris när det är en vardag, säger Mohammed Osman.

– Det är diskriminering mot muslimerna, säger Muna Idow.

Andra tyckte kritiken var överdriven.

– Jag tyckte inte det var så stor grej, men de borde förklara lite granna, säger Kadra Adam.

”Missförstånd”

Leos leklands marknadschef, Anders Forssten, bekräftar att reaktionerna mot företaget varit starka på sociala medier och att många kunder hört av sig.

Samtidigt säger han att det hela bottnar i ett missförstånd.

– Det är faktiskt så att det är vårt ordinarie pris som gäller alla populära dagar med hög efterfrågan, oavsett vad som står i almanackan. Det här gäller till exempel på vardagar under loven eller skärtorsdagen som inte heller är en röd dag, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.