Paul Spartalis är en av flera som reagerat över att så många samlades för att gå över Hisingsbron. Foto: SVT

Kritiken efter invigningen av Hisingsbron: ”Inte coronasäkert”

Uppdaterad
Publicerad

Invigningen av Hisingsbron skulle hållas coronavänlig och endast samla inbjudna entreprenörer och deras familjer. Men deltog gjorde också ett hundratal göteborgare på båda sidor om älven som sedan möttes på gångbanan i mitten av bron, något som väckt kritik mot hur allting arrangerades.  

– Det hela kunde gjorts på ett annat sätt, säger sjuksköterskestudenten Paul Spartalis. 

På söndagen invigdes nya Hisingsbron. Öppningen av Götaälvbrons ersättare skulle hållas i mindre skala med anledning av coronapandemin och den exakta tiden för bandklippningen hölls hemlig för den breda allmänheten. Men trots detta hade ett hundratal personer samlats på båda sidor om bron för att få chansen att vara bland de första att gå över till andra sidan, vilket skapade en del trängsel. 

Reaktion på sociala medier

Flera har nu reagerat i bland annat sociala medier på att eventet lockade mycket folk. En som är kritisk är sjuksköterskestudenten Paul Spartalis som följde invigningen via en livesändning.

Coronaviruset i Västsverige

– Det är ju anmärkningsvärt att så många får samlas, säger han. 

På Trafikkontoret är de överraskade över att det blev så stor uppslutning.

– De kom fler än vi hade tänkt oss, säger Mikael Nummedal, projektchef för Hisingsbron på Trafikkontoret i Göteborg stad.

I klippet ovan bemöter Trafikkontoret kritiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet