Föraren lyckades ta sig ut ur bilen på egen hand. Foto: Robert Betzehag/Rescue Photo

Krock mellan personbil och tåg i Svarteborg

Uppdaterad
Publicerad

En personbil blev påkörd av ett tåg vid en järnvägsövergång i Munkeldals kommun på fredagseftermiddagen. Bilföraren som själv tog sig ut ur bilen fördes till sjukhus, och skadeläget beskrivs som stabilt men kritiskt.

Det var vid 16.40-tiden som larmet inkom om att ett passagerartåg krockat med en personbil i Svarteborg i Munkedals kommun. Enligt räddningstjänsten inträffade olyckan vid en obevakad järnvägsövergång.

– Bilen ligger upp och ner och är skrot, och föraren har fått följa med ambulansen. Kan inte säga så mycket mer om skadeläget, men han tog sig ur bilen själv, sa Johan Ytterberg, inre befäl vid räddningstjänsten Mitt Bohuslän, inledningsvis.

Enligt polisen ska förarens tillstånd vara ”stabilt men kritiskt”.

– Det är den informationen vi har fått från sjukvården, mer än så vet vi inte, säger Johan Ljung, vakthavade befäl vid polisregion Väst.

Tågresenärerna är oskadda

Tåget och vagnarna stod kvar på spåret efter krocken och alla passagerarna ombord är oskadda, enligt räddningstjänsten.

Däremot har olyckan lett till stopp i tågtrafiken mellan Göteborg och Strömstad, och enligt Västtrafiks störningsjour är prognosen för när tågtrafiken är igång igen oklar. Tåget ska backas till stationen i Dingle, där passagerarna ska få gå av, därefter kan trafiken släppas på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.