Foto: Torbjörn Axelsson

Krock norr om Grästorp

Uppdaterad
Publicerad

En frontalkrock mellan en personbil och lastbil inträffade på söndagseftermiddagen norr om Grästorp på riksväg 44. – En man i 20-årsåldern är avliden i samband med olyckan, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i Lidköping.

Det var på söndagseftermiddagen som en lastbil och en personbil frontalkrockade utanför Grästorp i Västra Götaland. En ung man dog i krocken, meddelade räddningstjänsten ett par timmar senare.

– En ung kvinna är förd med ambulanshelikopter till Sahlgrenska och en man fick klippas loss ur bilen, säger Henrik Ahlstrand vid Räddningstjänsten i Lidköping.

Mannen var i 20-årsåldern. Hans anhöriga är underrättade.

Totalt var fyra personer i bilen, och en i lastbilen. Fordonen möttes på en riksväg 44 där hastighetsbegränsningen är satt till 70 kilometer i timmen.

– Det verkar ha handlat om en frontalkrock, det är ganska svängigt på den sträckan, säger han.

En man har avlidit

Förutom den skadade kvinnan ska även ett vittne som varit på olycksplatsen förts till sjukhus.

– Personen var chockad, så sammanlagt är fem personer förda till sjukhus, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i Lidköping.

Enligt Räddningstjänsten ska samtliga i personbilen vara under 30 år.

Lastbilschauffören har inga fysiska skador, men är chockad. Enligt Räddningstjänsten var lastbilen högerstyrd.

– Det kan ha räddat honom, säger Henrik Ahlstrand.

Vid 18-tiden var vägen fortfarande avstängd och enligt prognosen skulle vägen öppnas för trafik igen omkring klockan 19.

Polisen har startat en utredning efter olyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.