David Demirörs, krögare i Göteborg. Foto: SVT

Krögare rasar mot förlängda alkoholstoppet: ”Vi blöder och klarar inte mer”

Uppdaterad
Publicerad

Alkoholstoppet på krogar förlängs. Då går krögare i Göteborg samman i en gemensam protest.

– Regeringen ger oss förhoppningar med tio dagars mellanrum, vi får ingen ro, vi kan inte planera efter det, säger David Demirörs, krögare i Göteborg.

På en presskonferens under torsdagförmiddagen gav regeringen och Folkhälsomyndigheten nya besked om coronaåtgärder. En av dem innebär att alkoholstoppet efter klockan 20 på kvällarna förlängs ytterligare två veckor till den 7 februari.

De göteborgskrögare som efter regeringens besked samlats på David Demirörs krog visade tydligt siitt missnöje mot beskedet.

– Ge oss ett klart besked så stänger vi ner i tre månader, för detta funkar inte. Vi blöder och klarar inte mer, säger David Demirörs.

Falska förhoppningar

David Demirörs upplever att regeringen ger honom och de andra krögarna falska förhoppningar om att vid nästa presskonferens då kanske vi lättar på restriktionerna, men när de istället förlängs så står de där med fasta kostnader och få gäster.

Hur länge till kan du hålla öppet?

– Någon månad till, vi har tappat 95 procent av omsättningen och alla checkkrediter är utnyttjade och fasta kostnader vi inte har råd med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.